Skivor & Böcker

”Jag vill leva varsamt –
tankar, toner och bilder om det angelägna”

Min nya bok.
Jag vill leva varsamt. Det vill säkert du också. Därför skrev jag den här boken och spelade in låtarna och tog bilderna. Och jag valde att skriva för hand, för att du och jag skulle få vara mer närvarande i långsamheten och det mänskliga.
Om du vill kan vi dela en stund av liv här. Vi kan dela en stund av tankar och funderingar kring sånt som jag tror att vi båda tycker är angeläget. Tankar kring livsmening och kärlek, naturliv med hållbarhet och enkelhet, tankar kring tillit och framtid och hopp. Vi kan dela musik och bilder, recept och glädje, tröst och förtröstan.
Ja, livstillit. Det är nog det viktigaste jag vill dela med dig.

Till boken ”Jag vill leva varsamt” följer ett USB-minne med 34 låtar; en del originalmusik av mig och en del covers. Mina medmusiker är
Jörgen Paulsson, sopransaxofon
Jan-Olof Jonsson, gitarr
Bror Engström, piano
Stefan Bäcklund, bas
samt gästinhopp av fler underbara musiker jag spelat med genom åren.
PRIS FÖR ”Jag vill leva varsamt” inkl USB-minne   180:- STYCK
Beställning görs via mail till lina.adolphson@gmail.com
(Frakt tillkommer.)

Boken säljs även på Färna Herrgårdsbod , Färna,
Life Hälsokostbutiken, Köping samt Stationskiosken, Köping. I Kristinehamn finner du den på Studio Rost.

ÄKTA – En gödningsbok för själen.

En stund av själaro och livstro.
Enkelhet och landsbygd, tillit och vardagshumor. Glädje och sorg, vackerhet, tro och förundran.
Boken ÄKTA är en helhet av ord, bild och musik. Ett tjugotal finstämda livsbetraktelser vävs samman med sinnligt vackra bilder av naturen och ögonblickens detaljer. Texter av Lina Adolphson och foton av Olga Magnusson. Boken är utgiven på Votum & Gullers Förlag.

aktaomslag

Till boken följer en CD med meditativ och livsnära musik. Några av de 13 sångerna är:
Just idag är jag stark”, ”Jag vill tacka livet”, ”Gammal fäbodpsalm” och ett flertal sånger av Lina .
Musiker på CD:n är Jörgen Paulsson, sopransaxofon, Jan-Olov Jonsson, gitarr, Bror Engtröm, piano, Stefan Bäcklund, bas, och Lina Adolphson, sång. Inspelning och mixning av Markus Carlén.
ÄKTA kostar 50 :- inkl. moms + frakt. Kontakta Lina innan beställning)

FRIDLYST

fridlyst
– Sånger, bilder och tankar om livets ögonblick
Skivboken FRIDLYST är Linas fjärde album. På skivan blandas jazz, folkmusik, visor och Linas eget material. Här ger hon sina tolkningar av klassiker som ”Sailing” (Gavin Sutherland), ”I Will Wait For You” (Michel Legrand) till Joni Mitchells ”From Both Sides Now” eller visan ”Vi ska inte sova bort sommarnatten”. I boken ryms bilder, texter och citat av olika människor, tex författare som Stefan Edman, Ylva Eggehorn och Per Helge. Musikerna som omger Lina på albumet är bla. Stefan Bäcklund, bas, Mats Norrefalk, gitarr, Jörgen Paulsson, sopransax, Mattias Ståhl, vibrafon, Bror Engström, piano och Marie Selling Achrén, flöjt.
Skivboken kostar 50 kr (+ frakt) Alla intäkter för skivboken FRIDLYST går oavkortat till biståndsorganisationen Diakonias arbete för en bättre värld.

LIVSRISTNINGARlivsristningar

-Längtan hem
Albumet ”LIVSRISTNINGAR” är Linas andra album med egen musik och är utgivet 2006 av förlaget Academus AB. Det är en hyllning till långsamhet och skogssus. Till vardagslyckorna. Till dom slingrande grusvägarna och hjärtats innersta berättelser. – Många av oss delar nog en längtan efter äkthet och rötter, en längtan efter enkelhet. Vi bär med oss en vördnad för tidigare generationers slit och livsöden, och vi känner att någonting viktigt av livsvisdom och ödmjukhet sakta håller på att försvinna i tidsbruset. Samtidigt binds vi ihop av det som är gemensamt för människor i alla tider, kärlek och längtan, tro och hopp. Jag vill att min musik ska bära ljus, säger Lina.
Lina har både skrivit texter, musik, producerat och varit formgivare. Med sig på inspelningen har hon musiker som gitarristen Roger Tallroth (Väsen m fl), saxofonisten Jörgen Paulsson, Mattias Ståhl (vibrafon och piano), Anders Berglund (oboe), Marie Selling Achrén (flöjt), Stefan Bäcklund (bas) och Reinis Zarins (trummor).
Bilderna är tagna av Anna Isaksson och Lina Adolphson.
Skivan kostar 50 kr (+ frakt). Kan också beställas via Apples iTunes Store.

JulFRIDjulfrid

– sånger, sinnebilder och recept för en medmänsklig jul
En helt ideell skiva där alla intäkter oavkortat går till biståndsorganisationen Diakonias arbete för en bättre värld. Lina Adolphson tog tillsammans med vännerna på Kafé FRID initiativet till skivan ”JulFRID” 2007. Redan första året hade skivan sålt i mer än 3500 exemplar; vilket gav Diakonia 350. 000 kr, som med SIDAs tillskott resulterade i 3.5 miljoner kronor för Diakonias arbete runtom i världen.
På skivan tolkar Lina och hennes medmusiker kända och mindre kända julsånger. Ur innehållet kan nämnas ”Giv mig ej glans” (Z. Topelius), ”A Child Is Born” (T. Jones), ”En vandringsmans julvisa”(O. Stjerne) , ”Silent Night” och Linas läsning av Julevangeliet. I häftet finner man recept på goda julkakor att baka.
Slutsåld. Skivan kan beställas elektroniskt via Apples iTunes Store. Finns också på Spotify.

Läs mer om Kafé FRID och skivan JULFRID
Läs mer om Diakonia

Smakprov från demoinspelning:

Sång: Lina Adolphson, Piano: Bror Engström, Bas: Stefan Bäcklund, Saxofon: Jörgen Paulsson

VARGENS MÅNEvargens måne

Debutalbumet ”Vargens Måne” med Linas eget material, gavs ut av KMH Förlaget, producerat av Per Ellversson och inspelat av Magnus Lindström i Kungl. Musikhögskolans studio, Stockholm, våren 2000.
Skivan kostar 50 kr (+ frakt)

Nothäfte ”Vargens Måne”

Till CD:n ”Vargens Måne” finns också ett nothäfte med Linas noter och texter i eget kalligrafiutförande.
Häftet kostar 70 kr (+ frakt)